Tickets zijn uitverkocht

Unfortunately, all tickets are sold out.

Contact
club@ed.nl
0800-0139940
Over dit evenement

Laat u extra vermaken op de 60e Brabantsedag

U houdt van uitbundig volksvermaak of juist van ingetogen humor. U waardeert theaterdecors die tot in detail zijn afgewerkt. U wordt graag meegetrokken in straattoneel of u bekijkt het liever van een afstandje. U wilt graag weten hoe men zich vermaakte in het Hertogdom Brabant door de eeuwen heen. Kom dit alles zien en meemaken tijdens de  ‘Parade van Vermaeck’ in het jubileumjaar van de Brabantsedag .

 

Al 60 jaar lang wordt het publiek vermaakt door de  wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag. Hun rollend theaterspektakel van huizenhoge wagens vormen het decor van indringend toneelspel van de ruim 2000 acteurs: expressief, met humor of vertederend. In dit jubileumjaar staat het vermaak centraal; volksvermaak en amusement voor het publiek.

Vermaak in het Hertogdom Brabant 

Wat de bezoekers gaan zien, zijn allerlei vormen van vermaak uitgevoerd op 16 wagens, verbeeld door ruim 2000 acteurs van alle leeftijden! De bouwgroepen kregen ruim 75 voorbeelden van rariteitenkabinet, kwakzalvers, kermis tot luilekkerland, maar mogen hun inspiratie ook uit andere vermakelijkheden halen, die ooit in het Hertogdom Brabant hebben plaatsgevonden. Het vermaak dient daarbij gezien te worden in de context van de tijd waarin het heeft plaatsgevonden.

Over de Brabantsedag

De Parade van Vermaeck is het sluitstuk van de Brabantsedag. Op de laatste zondag van augustus worden ruim 30 duizend bezoekers overdonderd door de ongeëvenaarde belevenis van deze cultuurhistorische parade door de straten van Heeze. Voorafgaand aan de optocht biedt de Brabantsedag een week boordevol cabaret, kunst, toneel, straattheater, muziek en Klassiek in Kerk & Kroeg. Kortom, de Brabantsedag is een uniek 9-daags festival met cultuur en vermaak voor jong en oud. Voor meer informatie en ticketverkoop: www.brabantsedag.nl .

Deelnemerslijst

A. Kroot
A. Lambrechts
A. Reniers
A. Van summeren
A. Vansummeren
A. Vd Berg
A. Crooijmans
Mevr.
A. Lambrechts
A. Van de Ven
A. Gijben
A. Van den Berg
A. Jansen
A. Jongenelis
home user
A. Snoeijen
A. Melis
A. Sipkema
A. Vercoelen
A. Van de Wetering
A. Okhuijsen
A. Limburg
Heeze

5591 Heeze
NL