This event is sold out

Over dit evenement

Brabantsedag Heeze: De grootste theaterparade van het jaar

HEEZE – Op zondag 26 augustus barst in Heeze voor de 61e keer de Brabantsedag los. Rond de bekende rollende theaterparade van de zestien wagenbouwersgroepen wordt een nieuw en gastvrij festivalprogramma samengesteld, zodat de vele duizenden bezoekers de gehele dag vermaakt worden.

‘De grootste theaterparade van het jaar’ maakt de komende jaren van Heeze één groot openluchttheater in Brabants rood, wit en zwart. Brabantsedag Heeze slaat daarmee een nieuwe, frisse weg in om na zestig jaar voorbereid te zijn op de toekomst. Het laatste weekend van augustus was al het domein van de drukbezochte, huizenhoge rollende theaterparade (35.000 bezoekers tijdens de jubileumeditie in 2017). Dit jaar is aan het thema ‘van Ravenstein tot Roosendaal’ een lijst gekoppeld van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse.

De theaterparade staat onveranderd centraal in het complete dagje uit. Rond de parade, die start om 13.30 uur, is er van 10.00 uur tot 19.00 uur een feestelijk festivalprogramma. Op in stijl aangeklede pleinen voor jong en oud bij het paradeparcours zijn er muziek, (straat)theater, entertainment, vertier en horeca. Onder meer Flairck en VOF De Kunst treden op.

Belevenement voor Heezenaren en gasten Met de nieuwe opzet wordt het voorheen negendaagse programma losgelaten. Alle aandacht gaat naar de laatste zondag van augustus die van oudsher bekend staat als de Brabantsedag. Het weekend ervoor opent het feest voor de Heezenaren zelf. Op zaterdag 18 augustus genieten zij voor de tweede keer van de kinderparade, met wagenbouwers, ontwerpers en acteurs in spe, en aansluitend het openingsfeest voor het dorp.

 

Uit het afgelopen jaar gehouden bezoekersonderzoek kwam een 9,1 als rapportcijfer naar voren. Met de nieuwe opzet wil de organisatie de komende jaren zo hoog blijven scoren, ook buiten Zuidoost-Brabant en doorgroeien naar 40.000 gasten in 2022.

Arrangement

  • 2 toegangskaarten
  • 2 tribune plaatsen op toplocatie langs de route
  • 2 consumpties
  • 1 programmaboekje

Club heeft voor dit jaar 250 unieke arrangementen. 

2 personen voor € 19,95   Op = Op 

Contact
club@ed.nl
088-0139940
Heeze

5591 Heeze
NL